България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Предимно слънчево време с летни температури ни очаква днес

Максималните ще са между 28° и 33°

28.05.2019 | 08:10 Редактор: Василена Василева
Предимно слънчево време с летни температури ни очаква днес

Предимно слънчево време с летни температури ни очаква днес. След обяд над планинските райони в Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен южен вятър и дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 22-25°. Температура на морската вода - 16-18°. 

Над планините също ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по билата и временно бурен южен вятър, предупреди Матев.

В сряда около и след обяд над Западна България ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Преди обяд и в Източна България също ще бъде слънчево. Дневните температури ще се задържат високи. 

"В четвъртък и петък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. По-голяма вероятност за локални интензивни валежи и градушки има в петък. В източните райони ще се задържи почти без валежи, с повече слънчеви часове", отбеляза още Симеон Матев в "България сутрин".

Гледайте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК