България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Утвърдените виртуози и новата генерация в уникален концерт

Подробности от д-р Александър Пешев и Любомир Денев-син

24.05.2019 | 10:22 Редактор: Тодор Петров
Утвърдените виртуози и новата генерация в уникален концерт

Рамо до рамо с празничен концерт на 24 май вечерта ще застанат представители на няколко музикални поколения. Утвърдените музиканти от Софийската филхармония ще свирят от 19:00 часа в зала "България" редом до новата генерация - оркестрантите на филхармония "Пионер". Симфоничният оркестър ще се състои от общо 80 души. 

"Това е идея, която се зароди още преди 5-6 години от тогавашния директор на Софийската филхармония. За втори път правим този проект, решихме да експериментираме още веднъж. Почитаме датата 24 май", обясни председателят на фондация "Проф. Влади Симеонов" д-р Александър Пешев.

Диригентът Любомир Денев-син, който също ще вземе участие в концерта, посочи в "България сутрин", че по този начин младите имат възможност да вземат опита от професионалните музиканти и да доставят енергия, тъй като много силно изживяват музиката. 

"Националният дворец на децата ни осигурява прекрасна база да репетираме. Голяма част от самите музиканти са възпитаници и на софийското музикално училище "Любомир Пипков", отбеляза той.

"Талантите трябва да се издирват активно. Точно това се стремим - да направим филхармония "Пионер" работилница за бъдещи оркестранти", акцентира д-р Александър Пешев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК