България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Топло, но дъждовно време ни очаква днес

Опасност от градушки има в няколко области у нас

20.05.2019 | 08:09 Редактор: Бойко Димитров
Топло, но дъждовно време ни очаква днес

Днес през по-голямата част от деня над Централна и Източна България ще остане топло. Температурите ще достигат до 27-28 градуса. Над Западна България ще бъде по-облачно, а в следобедните часове може да превали и прегърми. С напредването на деня облачността ще се премести на север. Това каза в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Не е изключено на някои места в Западна и Северна България да има градушки. Причина за лошото време е студеният фронт, който навлиза в Европа от Атлантическия океан. Най-голяма опасност от градушки има в Предбалкана и Дунавската равнина - Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе. 

През следващите дни динамиката на атмосферните процеси ще остане голяма. Въпреки това валежите няма да са толкова чести и масови. Утре ще бъде по-хладно с температури между 21 и 26 градуса. Ще има превалявания около Стара планина и Рило-Родопския масив. В сряда ще бъде предимно слънчево с температури между 22 и 27 градуса. В четвъртък ще има превалявания с гръмотевици в Западна и Северна България. На 24 май ще превали в Източна България, но температурите ще продължат да бъдат високи, каза Матев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК