fallback

Не забравяйте чадъра вкъщи: Очаква ни мрачно и дъждовно време

Температурите днес ще останат около 20 градуса

14.05.2019 | 07:45 Автор: Зорница Костадинова

Днес ни очаква по-скоро есенно време. Ще има леко разкъсване на облаците, но като цяло ще бъде предимно облачно и ще има превалявания на доста места в страната. От полунощ до момента най-големи валежни количества има в Югозападна България и в полите на Родопите.

През целия ден облачността ще бъде значителна, a температурите ще останат около 20 градуса. Въпреки преваляванията, бури не се очакват, сподели в "България сутрин" метеорологът Симеон Матев 

В страната през днешния ден ще има и доста силни ветрове. А през следващите дни времето ще бъде подобно на днешния ден, посочи Матев пред Bulgaria ON AIR. Краткотрайните превалявания и гръмотевиците продължават до петък.

През уикенда се очаква слънчево време, като в събота температурите ще достигат до 23 градуса, а в неделя - 27. 

През изминалите два дни в Северна Италия имаше значителни валежи и бедствия. Проливни дъждове и гръмотевични бури обхванаха голяма част и от Балканите. Изкоренени дървета и съборени покриви - такава е картината в хърватската столица Загреб. Бурята доведе до транспортен хаос.

Силни дъждове обхванаха и Босна и Херцеговина. На места реките преляха и предизвикаха наводнения. Поройните дъждове, придружени със силни ветрове, създадоха проблеми и в Албания. Най-сериозно е положението по крайбрежните райони. Нарушен е морският трафик. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback