България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Облачно време ни очаква днес, на места ще превали

В югозападните райони дъждът ще е придружен с гръмотевици

13.05.2019 | 08:10 Редактор: Василена Василева
Облачно време ни очаква днес, на места ще превали

Днес облачността над страната ще бъде разкъсана. По-значителна в следобедните часове над Западна и Централна България, където на места ще превали дъжд. В югозападните райони той ще е придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните – между 19° и 24°, а по Черноморието малко по-ниски. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 15°и 18°. Температурата на морската вода - 13-15°.

"Тази седмица въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност", отбеляза още Матев.

Ще има валежи, най-вече в Западна България - интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България- временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури малко ще се понижат. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.