България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Ние сме животните" - книгата с кауза, която ни учи на доброта

В "България сутрин" гостуваха авторът Делян Момчилов и илюстраторът Стен Дамянов

08.05.2019 | 10:25 Редактор: Тодор Петров

Науката не може категорично да отговори на въпроса дали животните изпитват чувства. Частично рамо в главоблъсканицата ни удря една прекрасна писателка, която казва: Не знам дали животните могат да мразят. Сигурно е, че могат да обичат. И не забравят.  

Припомняме позабравените истини за животинския свят и способността на редица четириноги да изпитват емоции, да вдъхновяват и да бъдат пример за смелост, заедно с автора и илюстратора на нова книга с приключески разкази "Ние сме животните" - Делян Момчилов и Стен Дамянов.

В книгата има 8 истории с животни, вдъхновени от реални събития.

"В осемте истории присъстват животни, които наистина са съществували и са оставили своята диря. Някои от тях остават като герои, други стават символ срещу насилието над животните. Засегнали сме теми като хранителната индустрия, какво се случва в цирковете", обясни авторът на книгата Делян Момчилов.

Илюстраторът Стен Дамянов добави, че било предизвикателство да рисува животните, защото е решил да използва нов стил и да избяга от анимационния. В книгата има около 50 илюстрации. 

"Историите са доста интересни, трябваше да изберем най-точните моменти", посочи той.

Двамата отправят ясни послания и се надяват всеки човек да си извади поуки от книгата. Според Момчилов конфликтите в историята са породени от действията на хората, а животните са основна движеща сила на самите разкази. 

Вижте повече за каузата на Делян Момчилов и Стен Дамянов във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК