fallback

Борисов: В лицето на папа Франциск имаме голям приятел

Вие сте здрав народ! Продължавайте да изграждате мир и мостове, пожела Светият отец в края на визитата си

07.05.2019 | 09:03 Автор: Иван Берберов

Приключи апостолическото пътуване на папа Франциск в България. Той продължава визитата си към Република Северна Македония. Малко след 8:00 часа тази сутрин на летище София той беше изпратен от министър-председателя Бойко Борисов. Светият отец и българският премиер отново разговаряха кратко на четири очи на VIP терминала. 

Част от церемонията по изпращането бяха и представители на Националната гвардейска част. Главата на Римокатолическата църква се качи в самолета и не пропусна да помаха за сбогом. Заедно с него е и делегация от Ватикана.

"Визитата на папата беше добра реклама за България. Той отправя посланията от всяка точка на света. Посланието му беше за мир. Той призова да продължаваме да изграждаме мостове на добротата между държавите. В негово лице имаме голям приятел на България", коментира визитата на Светия отец българският премиер Бойко Борисов.

Спрямо бежанците, които бяха акцент в посланията на папата, Борисов посочи, че българите винаги сме били толерантни.

"Разграничавали сме тези, които бягат от войните. Тези войни ги правим ние и съюзите, в които членуваме. Винаги бихме приютили някой, който бяга от бомби и престрелки. Все пак нашата история също е започнала така. Ние сме против тези, които нарушават закона, за да стигнат някъде където не ги желаят", отбеляза министър-председателят.  

Относно поведението на Българската православна църква Борисов коментира, че тя сама преценява действията си. 

"Правителството отиде на месата. Визитата на папата по никакъв начин не е свързана с европейските избори. Имаме прекрасна комуникация с него. Колкото може ще се моли за нас", добави премиерът.  

Останах много доволен, защото сте здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни и изграждате мир и мостове, казал Светият отец на премиера Бойко Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback