fallback

Очаквани послания от папата, очаквано и посрещане

Коментар на теолога и преподавател доц. Светослав Риболов

06.05.2019 | 11:57 Автор: Тодор Петров

За кого е важна визитата на папа Франциск в България и колко оправдани са реакциите след посланията му? Анализираме с теолога и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. Светослав Риболов.

"Българската православна църква си има своята дълготрайна линия към другите вероизповедания и не изневери на себе си. Хората посрещнаха папата доста радушно. Посещението му с посланията, които отправи към българската публика, бяха очаквани", посочи доц. Риболов.

Той е на мнение, че специфичното развитие на българското общество през последните 150 години го е направило секуларно и вярващите у нас са доста неактивни. Той не смята, че папското посещение би променило радикално това положение.

"Пиарите в Министерския съвет не са преценили много добре ситуацията. Папата идва и говори за мир, от друга страна представяме военна техника от Втората световна война, което не е добър знак. Нашият регион определено е проблемен. Нещата не са никак добре поставени за нас. Идването на папата и посланието за мир е изключително позитивно за страната", каза още теологът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback