България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Австрийци екранизират пиесата "Паякът"

Дори не се надявахме представлението да се качи на сцена, признаха режисьорите Йордан Славейков и Димитър Касабов

02.05.2019 | 11:15 Редактор: Бойко Димитров
Австрийци екранизират пиесата

Пиесата "Паякът" успя да се наложи на родната сцена и вече дори има няколко престижни международни награди. Сега тя ще продължи своя живот на киноекрана. Австрийски екип я хареса и вече подготвя екранизирането ѝ.

В "България сутрин" режисьорите на "Паякът" Йордан Славейков и Димитър Касабов заявиха, че никога не са очаквали пиесата да се качи на сцена, камо ли да бъде екранизирана.

"Този юни в театър "Сфумато" ще бъде 85-ото представление. Миналата година се запознах с една австрийска писателка и актриса, която много хареса пиесата и я преведе. През декември пък започнахме да говорим по същество. Искаме филмът да бъде направен честно спрямо драматургичния материал. През август трябва да има готов трейлър. Австрийците пък преговарят с голям фестивал, който да подпомогне заснемането", каза Йордан Славейков.

Димитър Касабов пък допълни, че пиесата е за любовта, но темата е погледната през малко по-различна призма. 

"Ние никога не сме очаквали пиесата да се качи на сцена, камо ли да бъде екранизирана. Писахме "Паякът", когато се бяхме скарали и нашите конфликти се пренесоха в пиесата. Не сме вярвали, че някога ще се играе. Доверяваме се на тези хора, че знаят как да направят филма", сподели пред Bulgaria ON AIR той.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК