България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Една учебна година, а вече 7 издания на "Концерт на надеждата"

Инициативата е на преподавателя в НМУ "Любомир Пипков" Сава Вутов

30.04.2019 | 11:12 Редактор: Ивайло Николов
Една учебна година, а вече 7 издания на

Млад преподавател продължава да организира благотворителни концерти, за да могат младите музиканти от НМУ "Любомир Пипков" да продължават да развиват своя талант и заложби.

Така вече предстои седмото издание на "Концерт за надежда", който ще се проведе днес, а на сцената ще излезе Георги Ценов, перкусионист и бивш възпитаник на учебното заведение.

"Концерт за надежда" се организира от преподавателя в НМУ "Любомир Пипков" Сава Вутов. Интересното за тези концерти е, че седемте издания са в рамките само на настоящата учебна година.

"С началото на новата учебна година си дадох сметка как действително като бях малък не винаги съм имал възможност да се развивам професионално. Аз реших, че е време да обърна нещата", поясни Вутов в студиото на "България сутрин".

Той разказа, че на досегашните концерти са участвали различни групи и музиканти, които представят различни стилове.

Сава Вутов допълни, че всички са били много отзивчиви на поканата му за тази благотворителна инициатива, която събира средства за млади музиканти, които да могат да продължават своето развитие.

"Много се радвам да бъда поканен отново на тази сцена, на която съм свирил за последно преди 8 години", пък допълни Георги Ценов, който е възпитаник на НМУ "Любомир Пипков" и ще участва на предстоящия концерт.

Средствата от всички концерти ще бъдат за талантливи деца, а самите те ще са подбрани след прослушване. 

Сава Вутов каза, че неговата идея е да има средства за максимално много млади музиканти.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК