България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Днес ни очаква топло, но облачно време

Температурите ще достигнат 22-23 градуса, има условия за дъждове в Северна България

30.04.2019 | 07:48 Редактор: Бойко Димитров
Днес ни очаква топло, но облачно време

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана. В южните райони ще има повече слънце, докато в северните ще бъде облачно и с по-големи възможности за превалявания. Това обяви в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев. Около обед над Западна България, а в следобедените часове и в Северна България - ще превали и прегърми. В централните и източни части на Дунавската равнина ще има по-сериозни гръмотевични бури. 

Температурите тази сутрин са около 8-10 градуса. С напредването на деня те ще се повишат до 22-23. По Черноморието ще бъде топло и слънчево. В днешния ден няма голяма вероятност за градушки. 

От север идва по-хладен въздух, който утре ще обхване цялата страна. Температурите ще са около 20 градуса. Към четвъртък и петък ще започне да се затопля. Утре над Дунавската равнина ще има силен вятър. Превалявания ще има предимно над планините. Ще бъде с 2-3 градуса по-хладно от днес. 

В четвъртък денят ще започне със слънце, но небето бързо ще се заоблачава. По Черноморието ще прегърми и превали. Температурите ще са между 17 и 20 градуса. В петък те ще достигнат 24-25. В събота ще има много слънце и високи температури. Към края на деня ще има заоблачаване. В неделя и понеделник обаче отново ще има превалявания, каза Матев за зрителите на Bulgaria ON AIR

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК