България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналистът Костадин Филипов с първа стихосбирка

Всичко, което съм таял в себе си през годините, съм го излял в една книга, разкри той

23.04.2019 | 10:04 Редактор: Бойко Димитров
Журналистът Костадин Филипов с първа стихосбирка

Журналистът Костадин Филипов ще представи утре първата си стихосбирка. Тя носи името "На дъх от лятото" и съдържа 48 поеми, които той е писал през годините. 

В "България сутрин" Филипов разкри, че основна вина за издаването на стихосбирката му носи голямата българска поетеса Маргарита Петкова. Именно тя му е подала ръка за осъществяване на проекта.

"Доста преди да се осмеля да пиша стихове съм участвал в редица конкурси за рецитиране на стихове. Поезията не ми е чужда. Първата книга, която дядо ми ми подари, е "Моторни песни" на Никола Вапцаров. Поетесата Маргарита Петкова първа ми подаде ръка. Тя хареса първото ми стихотворение, което публикувах във Facebook. Месец по-късно пък с мен се свърза издателят на къща "Персей" Пламен Тотев и ми каза, че издаваме книгата. Надявам се да издам и втора стихосбирка", разказа Филиппов. 

Той също така допълни, че не е писал стиховете целенасочено, а те са плод на неговите емоции в дадени моменти.

"Не съм писал целенасочено, а в моменти когато нещо ме осенява. Срещам се с много хора и съдби и това също е много вдъхновяващо. Графиките и корицата са дело на художничката Мирослава Захариева. На премиерата на книгата тя ще изложи свои платна. Ще има и изпълнение на виолончело - ще свири Йоана-Мария Тодорова от Музикалния театър. Лириката е изключително лична и не бих се доверил на друг да я прочете. Не ми се иска в душите на хората да съществува друг сезон освен лятото. Това е ново поприще за мен, но чувствата, които съм вложил в стиховете категорично не са нови. Това, което съм таял през годините, съм го излял в една книга", каза пред Bulgaria ON AIR журналистът.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК