fallback

Николай Маринов работил, преподавал и учил в Пекин - припаднал на моста от преумора

Мъжът е настанен в "Пирогов", където продължава лечението му

18.04.2019 | 11:45 Автор: Ивайло Николов

Месец, след като Николай Маринов пострада тежко при падане от мост в Пекин, той се прибра у нас, за да продължи лечението и възстановяването си в МБАЛ "Пирогов", където вече е настанен.

Българинът, който заминал за Китай, за да учи, преподава и български език, получи много тежки травми на краката и гръбнака след инцидента. Наложиха се операции и рехабилитация, за които бяха събирани дарения и в крайна сметка от Министерството на външните работи също помогнаха, за да бъдат направени те и да може Маринов да се прибере у нас. 

Николай стигна до България след тежки полети от Пекин до Москва и след това още три часа до София. Сега неговото лечение продължава с раздвижване и сложна рехабилитация. Това разказа самият Маринов пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Причината е преумора, университетът, където работя е на 135 км от Пекин. Аз все още уча, опитвам се да завърша докторантурата си и в същото време се опитвах да работя през уикендите и почасово в Пекин - недоспиване, преумора и мисля, че всичко това е отключило това прилошаване и то на място, където е изключително опасно", разказа той.

Николай Маринов сподели още, че благодари на всички хора и институции, които са му помогнали и че се надява състоянието му да се подобри и той да успее да се възстанови и да може да продължи с преподавателската си дейност.

"Мисля, че човек трябва да живее в настоящето. Нещо, което научих е, че човек трябва да оценява всеки един ден, всеки един момент и въпреки всичко трябва да се радваме на всяка възможност, която ни се дава. Аз се радвам на възможността, която ми се дава да оцелея в това нещо", сподели Николай Маринов.

Ако искате да помогнете за рехабилитацията на Николай, може да го направите на:

Банка ДСК

Титуляр: Горан Цветков Илиев

Сметка: 02/0000000022501711

IBAN: BG19STSA93000022501711

BIC: STSABGSF

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback