fallback

"Малкият Моцарт" Ивайло Василев вече има издаден диск с класическа музика

Талантливият пианист вече свири в зала "България" заедно с радио-симфоничния оркестър

17.04.2019 | 10:30 Автор: Бойко Димитров

Големият талант винаги си пробива път независимо от средата и обстоятелствата. Такава е и историята на 11-годишният Ивайло Василев, който изуми света с виртуозните си изпълнения на пиано и си спечели прозвището "Малкият Моцарт".

Историята на Ивайло започва на шега - с детско пиано намерено у съседите. Следва писмо до Дядо Коледа с молба за тематичен подарък и самоусъвършенстване. Малкият виртуоз израства в семейство на баща юрист и майка програмист.

Талантливият пианист заяви в "България сутрин", че е сбъднал една от мечтите си - да свири в зала "България", след като участва в концерт заедно с радио-симфоничния оркестър. Василев добави, че вече има няколко произведения, които сам е композирал.

"Не знам дали всички твърдения за мен са истина, но аз се стремя да стана голям пианист. Една от мечтите ми бе да свиря в зала "България" и наскоро я осъществих. Това е най-голямата зала в България за класическа музика. Беше много приятно да свирят там заедно с радио-симфочния оркестър. Сега започвам да уча Бах първи концерт. Имам вече няколко неща, които сам съм композирал", разказа младият пианист.

Василев също така сподели, че учи в музикалното училище "Любомир Пипков", където е в пети клас.

"Наградата, която спечелих на конкурса в Русия бе да отида в Санкт Петербург и да запиша диск с двата концерта - Шостакович и Моцарт. За мен бе страхотно да бъде издаден диск с музика, която аз свиря. Уча в музикалното училище "Любомир Пипков" и съм в пети клас. Там учим не само музика, но и останалите предмети. С тях ми е трудно и догодина мисля, че ще бъда частен ученик, защото нямам много време от  конкурсите, на които ходя. Баща ми и майка ми много ми помагат. Преди съм свирил и на китара, но не толкова заинтересовано, колкото на пианото. Освен класическа музика слушам и рок, докато поп музика - не", каза "Малкия Моцарт" пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback