България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Звуци от Холивуд" - предстоящият концерт на Софийската филхармония

За предстоящото събитие разказват солистът Калина Христова и Александър Чобанов от "Фортисимо"

12.04.2019 | 10:26 Редактор: Ивайло Николов

Седмици след като се завърнаха от триумфалното турне в Китай "Star Wars In Concert", музикантите от Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров отново се обръщат към блясъка на Холивуд с концерта "Звуци от Холивуд", който ще е своеобразен реверанс към композиторите на филмова музика.

На 21 април в зала България ще прозвучат творби на ненадминатия Джон Уилямс, един от най-често изпълняваните композитори днес Карл Дженкинс и Румен Бояджиев-син – българският автор, който се ползва с изключителна репутация в жанра на филмовата музика.

Солисти в концерта са цигуларите Филип Погади и Калина Христова.

Александър Чобанов от "Фортисимо фамилия" пък ще участва в представянето на историята за Шехеразада, което е този уикенд.

"Ние така повеждаме нашите зрители в по-друга посока и им разказваме за живота на руския композитор Корсиков. "Шехерезада" е едно много приказно произведение", разказа Чобанов пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че това произведение трябва да бъде представено на децата, а това ще стане чрез красива музика и красиви актьори.

Солистът Калина Христова пък каза, че Холивуд е по-близо от колкото си мислим. Тя разкри, че концертът на Софийската филхармония ще започне с музика от филма "Извънземното".

"Той излезе 1982 година, но тогава беше нещо много рядко виждано и разбира се музиката на Джон Уилямс, която е уникална", каза Христова в студиото на "България сутрин".

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК