България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кристиан Вигенин: Стандартът на ГЕРБ е по-широк от този, който демонстрират

Това заяви секретарят на ПГ на "БСП за България" по повод искането на Борисов на оставки и от други партии

12.04.2019 | 09:45 Редактор: Зорница Костадинова
Кристиан Вигенин: Стандартът на ГЕРБ е по-широк от този, който демонстрират

Скандалът с евтините апартаменти на хора във властта се вихри с пълна сила. С постовете си се разделиха вече няколко представители на управлението, а премиерът Борисов обясни, че очаква оставки и в други политически сили.

Можем ли да очакваме такива? Темата в студиото на "България сутрин" коментира секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин.

Относно излязла информация, че е имало представители на БСП на протеста в Габрово, той заяви, че не е имало предварителна организация от страна на партията. Той допълни, че периодично избухват такива конфликти и най-често това се случва преди избори. 

По думите му това се прави с цел да се отвлече вниманието на обществото от  скандала с апартаментите на властта. И етническото напрежение в Габраво е едно от тях.

На въпроса не стои ли БСП пасивно в такива ситуации, след като е извън парламента, Вигенин заяви:

"Ние отказваме да бъдем част от дъното, което постигна българският парламент, благодарение на управляващите. Ние продължаваме да бъдем сред хората и се поготвяме за предстоящите избори".

Любопитната за някои тема как се издържат депутатите от БСП за тези няколко месеца, той коментира, че за тях това не е най-важно и не веднъж са пледирали за по-ниски заплати.

Дали ще има оставки от тяхната партия по примера на ГЕРБ, секретарят на ПГ на "БСП за България" заяви следното пред Bulgaria ON AIR:

"Стандартът на ГЕРБ е малко по-широк от този, който демонстрират и в случая не виждам от къде трябва да се появят оставките и защо".

Относно обвинението към водачът на листата им Елена Йончева, той е на мнение, че е абсолютна политическа акция и са се опитали да я изкарат най-корумпираният човек в държавата. Но това по никакъв начин няма да повлияе на имиджа на партията.

"Ще имаме една силна листа и няма да бъде сива и безлична като тази на ГЕРБ", категоричен е Вигенин.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК