България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Христо Стоянов - писателят, който изписва България с малка буква

Бие камбаната за проблемите с новата си книга "Некролози и други многоточия"

08.04.2019 | 10:18 Редактор: Бойко Димитров
Христо Стоянов - писателят, който изписва България с малка буква

Христо Стоянов бие камбаната за голяма част от проблемите на България в новата си книга "Некролози и други многоточия". В нея писателят търси отговор на въпроса: "Имат ли морал българските политици и интелигенция". Провокативната творба ще бъде представена официално в четвъртък в Столичната библиотека.

Освен с политиците и интелигенцията, в книгата си Стоянов се занимава и с проблема с емигрантите. Писателят бе категоричен в "България сутрин", че хората, решили да напуснат страната ни, са взели по-лесното решение, вместо да останат тук и да продължат да се борят.

"Пиша България с малка буква, защото я превърнахме в нарицателно. Използваме я като извинителна бележка за собственото си съществуване. Това е трагично. Хората, които се намятат с трибагреника, сякаш е чаршаф от първата брачна нощ, те ли са по-големи българи от мен? Те изписват граматически правилно България, но дали живеят морално правилно в тази страна", коментира той.

"Парите, които влизат у нас от емигрантите, също са извинителна бележка. Това са 2-3 милиарда извинителни бележки, само че с воден знак. Никой не задава въпроса на тези емигранти: "Каква е цената на тези пари?". Те не са ли капан за мишки? Защото криминалният контингент знаят кога бабата или дядото получават тези 200-300 евро индулгенция и изнасилват и ограбват майката на този емигрант. 90% от изнасилените са майки емигранти. Българинът не може да разбере, че половината на поклона е надупване. Кое е по-мръсно - да кажеш истината, или да си част от тази истина? Второто е по-жестоко", обясни Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК