България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Народно творчество: Перките и тръбите от "Графа" се превърнаха в хитови бижута

Диана Василева изработва колиета, обеци и пръстени, вдъхновена от странните елементи по столичната улица

08.04.2019 | 09:25 Редактор: Тодор Петров
Народно творчество: Перките и тръбите от

Въображение, сръчни ръце и малко свободно време. Това се изисква, за да превърнеш материали като цимент и фуга в колиета, обеци и пръстени. Ремонтът на "Графа" вдъхновява не само социалните мрежи, но и авторите на ръчно изработени бижута. 

Срещаме ви с Диана Василева, която с иновативните си техники даде нов живот на всички спорни елементи от ремонта на популярната столична улица.

"Изобщо не очаквах такава голяма популярност, направо съм в шок. Идеята е спонтанна. Правя бижута от бетон и цимент. Градската среда е наситена с любими мои цветове. Моят колега се занимава с машинна технология. Продаваме ги, интересът е огромен. Не сме искали да се присмиваме или да обиждаме някого", сподели тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Диана Василева не разполага с магазин, в който да предлага нестандартните бижута. Вместо това представя изкуството си в своята Facebook страница.

"На мен ми харесват самите геометрични форми като такива. Перката е много красива, но бих я използвала за друго нещо. Малко футуристично ми изглежда - тези неща с остри ръбове не са подходящи. Самите плочки с релеф са напълно достатъчни в различен цвят, за да напомнят, че започва друга зона", каза още Диана.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК