България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нова книга показва масонските ложи отвътре - тайни и ритуали

"Произходът на Ордена на свободните зидари“ е дело на руснаците Виктор Белявски и Андрей Богданов

05.04.2019 | 10:15 Редактор: Иван Берберов
Нова книга показва масонските ложи отвътре - тайни и ритуали

Нова книга в съавторство на руснаците Виктор Белявски и Андрей Богданов разказва за тайните на масонството. Творбата се казва "Произходът на Ордена на свободните зидари" и вече е достъпна на българския пазар. 

"Ние самите сме посветени в тайните на масонството и затова се занимаваме с тях. Книгата е написана въз основа на масонските архиви. Не е тайна, че по времето на Втората световна война германската армия е събрала всички масонски архиви. След войната Русия ги прибира в Москва", сподели единият от авторите - политикът Андрей Богданов.  

"В регулаторното масонство не се приемат жени. Приемат се мъже със свободни и добри нрави. Жените са станали свободни в Европа много след формирането на правилата на масонството. Вероятно правилата ще се сменят. Членовете на масонското общество не се крият", каза още той в "България сутрин". 

Историкът Виктор Белявски посочи, че днешните зидари са възникнали от окултни кръжоци около 17-18 век. 

"Те са започнали с цел обновяване на религията, здравеопазването, образованието. Тези идеи са се запазили оттогава. Масоните по света са около 4-5 милиона. Регулаторното масонство не обсъжда теми, свързани с политика, религия, образование. Ритуалът ни сплотява. Именно затова масоните са издържали толкова векове. В следващата ни книга ще говорим за периодите, в които е било забранено масонството. Причината жените да не са приемани в масонството е, че човек е крехък, а женската компания може да го разсее от духовното", обясни той пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК