България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Изборът на Данаил Кирилов е обида за правосъдието

Лавината на скандалите тепърва предстои, подчерта социолог

05.04.2019 | 09:08 Редактор: Тодор Петров
Журналист: Изборът на Данаил Кирилов е обида за правосъдието

Премиерът Бойко Борисов избра председателя на правната комисия в НС Данаил Кирилов за наследник на подалата оставка Цецка Цачева на поста правосъден министър. Рискован ход ли е номинацията на премиера?

"Това е обида за правосъдието. Кирилов не е влязъл в голямата политика от ГЕРБ. Той е социалист, става член на БСП през 1997 г.  Седесарката Корнелия Нинова командва БСП, а социалистът Кирилов е министър на ГЕРБ. Къде е идеологията? Г-н Кирилов няма собствен глас, той е само ехо на гласа на Цветан Цветанов", коментира журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

"В Брюксел никой не го познава. Не е съвсем наясно какви действия трябва да се извършат, за да падне мониторингът на Европейската комисия върху България", добави Москов.

Запитан за скандала с евтините имоти, придобити от ключови фигури във властта, той подчерта, че в началото на всяка корупция стои някой от приетите в парламента закони. 

Социологът Цветозар Томов пък посочи, че изборът на Кирилов ще бъде посрещнат противоречиво и няма да бъде лесно преглътнат. Според него има нестабилност в изпълнителната власт и това няма как да привлече нови избиратели за управляващите. 

"Лавината на скандалите тепърва предстои. Промените в кабинета, като средства за туширане на скандали, сами по себе си не могат да бъдат оръжие в предизборната кампания", обясни Томов.

Двамата гости в студиото на "България сутрин" не очакват зачестилите скандали при управляващите да доведат до предсрочни парламентарни избори.

Гледайте видеото с цялата дискусия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК