fallback

Втори палеж срещу "Аванти" в София – имат ли връзка случаите?

Плащаме големи данъци, но се чувстваме изоставени от държавата, заяви собственикът на веригата Наталия Попова

04.04.2019 | 10:40 Автор: Иван Берберов

Търговска битка или хулиганска проява? Втори палеж в рамките на няколко месеца удари голямата верига за търговия на алкохол "Аванти". В нощта на вторник срещу сряда огнена стихия изпепелява магазин на веригата в столичния квартал "Люлин".

Обектът е бил разбит и подпален от мъже с качулки, но за щастие са били заснети от охранителните камери. На 4 май миналата година складът на търговската верига в кв. "Красна поляна" изгоря. Щетите тогава бяха за 4 млн. лева.  

"Абсолютно всичко е записано. Виждат се бруталните дейности, които са предприети. На една от камерите се вижда добре лицето на един от извършителите. Това нападение е срещу марката, която се развива с бързи темпове. Хората са супер доволни от нас. Нямаме проблеми с никого. Извършителите трябва да се разкрият. На никого не дължим пари. На всеки помагаме. Досега не е имало подобни набези", коментира собственикът на изгорелия магазин в кв. "Люлин" Светослав Йорданов. 

Той изтъкна пред репортера на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева, че всичко е описано от застрахователите. "Ние сме едни от малкото, които работим на светло. Щетите са за десетки хиляди лева", категоричен бе той. 

"Двата случая на палежи срещу "Аванти" трябва да са свързани. Прокуратурата и МВР трябва да си свършат работата. Във веригата работят над 300 човека. Ние сме голяма фирма, внасяме големи данъци. Остава ни чувство на горчивина и болка. Чувстваме се изоставени от държавата. Никой наш магазин не е получавал заплахи", подчерта собственикът на верига "Аванти" Наталия Попова.

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback