Традиционната българска баница оглави класация на интернет издание, посочващо най-вкусните ястия в Европа, които задължително трябва да бъдат опитани.
Bulgaria ON AIR посети столична пекарна и разговаря с Радослава Лазарова, която обясни защо родната баница е сред най-предпочитаните храни в Европа.
"Най-важни са качествените суровини - хубавото българско саламурено сирене и хубаво българско масло. До ден днешен баницата може да бъде разнообразна, като класиката остава с масло и сирене, но може да бъде с праз и сирене, със спанак и сирене, с каквото му хрумне на човек", сподели тя.
"Вкусовете на българите се променят, но специално към баницата си оставаме традиционалисти. Една баница с масло трябва да е топла", подчерта Лазарова за зрителите на "България сутрин".
И заяви смело, че от баницата не се пълнее, а самата тя се определя като редовен консуматор на баница. По думите ѝ вкусният български "специалитет" трябва да се консумира с яйрян или боза, но не и с шоколад.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК