fallback

Април започва със слънчево време и без валежи

Хубаво време ни очаква за Великден, увери синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев

01.04.2019 | 08:00 Автор: Бойко Димитров

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има повече облаци над Източна и Северна България. Валежи не се очакват. След изминалите по-хладни дни, днес ще е по-топло. В следобедните часове температурите ще достигнат между 19 и 23 градуса. По-хладно ще е по морето, тъй като ще духа североизточен вятър. Температурата на водата е 10 градуса. Това обясни в "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Сутрин температурите в страната са между 1 и 6 градуса. В Добричко и из Северозападна България пък са отрицателни. В планините все още има условия за ски и зимни спортове. Ще бъда слънчево, но следобед ще има временно заоблачаване. Над 2200 метра ще има положителни температури. 

Още тази вечер обаче от североизток ще започне да нахлува хладен въздух и утре в източната половина на страната, а в сряда и в цялата страна температурите ще се понижат и ще варират между 11 и 17 градуса. И във вторник и сряда ще има повече облаци, но и през двата дни няма да има големи валежи. В четвъртък ще започне да се затопля, но ще има условия за превалявания. 

Април ще бъде с температури около и малко над нормите. Очакванията за валежи също са близки до нормите. В средата на месеца се очаква по-сериозно застудяване. Около Великден ще има много слънчеви часове, особено преди обед, каза Матев за зрителите на Bulgaria ON AIR. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback