fallback

Лидерът на СДС: БСП е основният ни опонент, "Апартаментгейт" няма да ни повлияе

Александър Йорданов би бил много полезен, заяви Румен Христов

29.03.2019 | 09:35 Автор: Зорница Костадинова

Лидерите на ГЕРБ и СДС подписаха споразумението си за съвместно явяване на европейските избори след два месеца. Така в листата ще има двама представители на СДС - Александър Йорданов, който ще заеме шестата позиция и Илия Лазаров, който ще бъде по-назад.

"Да не забравяме кой е основният опонент на СДС и ГЕРБ. Това е БСП. Той има дълга борба със социалистическата партия. Така че, когато става дума за премерване на сили между дясното и лявото, Йорданов би бил много полезен", посочи гостът в студиото на "България сутрин" лидерът на СДС Румен Христов.

Така той отговори на въпроса дали Александър Йорданов е подходящ представител, след като си е позволявал да критикува нееднократно Бойко Борисов. Христов допълни, че не вижда нищо лошо в това всеки да изразява позициите и недоволствата си.

Лидерът на СДС заяви, че Йорданов не е отстъпил на позициите, които отстоява толкова години и е останал верен на партията. Именно това са качествата, с които е спечелил доверието за представител в листата за евровота.

Относно скандала с апартаментите, заради който Цветан Цветанов напусна Народното събрание, Христов бе категоричен, че това няма да повлияе на СДС и избирателите.

Запитан за бъдещи опити за съдействие с други партии, той отговори, че за местните избори имат взето решение местните структури да решават с кого е най-добре да участват.

Христов допълни, че опитът на Йорданов е нещо ценно, а и според него в Европейския парламент ще има достатъчно млади хора.

"Недопустима е намесата на чужда държава в нашата родина", настоя лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR относно Закона за вероизповеданията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback