fallback

Проблемът с Brexit се задълбочава. Ще коства ли главата на Мей?

Тя няма правилен ход, защото е между чука и наковалнята, смятат експерти

28.03.2019 | 10:15 Автор: Зорница Костадинова

Британските депутати отхвърлиха всички алтернативни варианти за Brexit. Те гласуваха в подкрепа на отлагането на датата за 12 април. А Тереза Мей обеща да подаде оставка, след като сделката ѝ за Brexit с ЕС бъде прокарана в Камарата на общините.

Задълбочилите се проблеми около Brexit коментираха в "България сутрин" бившият заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков и преводачът Мариана Хил.

Кючуков обясни, че всички гласувания, които бяха отхвърлени, са индикативни и не носят правна стойност. А на фона на създалата се ситуация парламентът не може да представи алтернатива.

Той подчерта, че по-важното гласуване е било това за отлагането на датата за напускането на Великобритания от ЕС - 29 март.

"Тереза Мей се опита да обвърже приемането на договора със собствената си оставка", допълни той.

"Тереза Мей няма полезен ход, тя е между чука и наковалнята", изрази мнението си Хил.

Тя сравни ЕС с хотел "Калифорния", в който няма правила за влизане, само такива за излизане. Според нея ЕС е загубил ориентацията си и е забравил основната си функция - да обединява.

По думите на Кючуков ЕС действително не е намерил пътя си за бъдещето, но Brexit е подменил дебата с този за бъдещето на Великобритания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback