България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кубрат е готов за мач с Джошуа, смятат Десислава Джерманска и Благой Найденов

Тервел Пулев е със счупена ръка след последния си мач в Щатите

25.03.2019 | 09:40 Редактор: Бойко Димитров
Кубрат е готов за мач с Джошуа, смятат Десислава Джерманска и Благой Найденов

В събота Кубрат и Тервел Пулеви успяха да превъзмогнат болката и аркадите и продължиха да пишат история в бокса, но този път на американска земя. Под мощните възгласи "Българи юнаци" в Калифорния Тервел продължава безгрешния си ход, а по-големият му брат се съвзе след тежка двойна аркада и победи румънеца Богдан Дину.

В "България сутрин" авторът и водещ на boec.bg Десислава Джерманска и световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов, се  обединиха около мнението, че Кубрат Пулев вече е готов за мач срещу световния първенец Антъни Джошуа. Джерманска също така разкри, че Тервел е със счупена ръка след мача си в Щатите.

"Съперниците на Кубрат и Тервел не бяха лесни, но и двамата го очакваха. На тяхното ниво лесни противници няма. Тервел показа много високо ниво, въпреки че му смениха съперника почти в последния момент. За Кубрат това бе първи мач в Америка и първи с промоутърската компания "Топ Ранк". Кобрата няколко пъти каза, че и психически и физически е готов за мач с Джошуа и го показа в последните си два двубоя. Последните информации обаче са, че може и да не се стигне до този мач, тъй като Джошуа ще оваканти пояса. Ако не се стигне дотам, евентуален мач може да има или в началото на есента, или в началото на следващата година", разкри Джерманска.

Благой Найденов пък сподели, че родните боксьори напълно заслужено са спечелили срещите си. Той изрази възхищението си от формата, в която се намира Кубрат Пулев, въпреки че вече е на 37 години.

"Този противник беше много труден за Тервел. Личеше си обаче, че Пулев е по-добрият боксьор и заслужено победи. Кубрат пък водеше мача си много добре, а след аркадата започна да играе по-агресивно и показа страхотен бокс. Игра много мъжки. Кубрат е готов за битка с Джошуа. Струва ми се, че той се чувства в много добро състояние въпреки възрастта си. Кубрат ще има достатъчно време да се възстанови и да започне подготовка за следващия си мач", заяви Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК