България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Роден писател повдига завесата на методите на украинската мафия

Георги Стоянов представи дебютния си роман "Блъф"

22.03.2019 | 10:25 Редактор: Бойко Димитров
Роден писател повдига завесата на методите на украинската мафия

Писателят Георги Стоянов повдига завесата на методите на украинската мафия в дебютния си роман "Блъф". В книгата си той прави безпощадна дисекция на процесите в тамошното общество в последните 30 години. "Блъф" също така навлиза в дълбините на коварната търговия с надежда и следва методите, по които функционират престъпните групировки и постсоциалистическото общество.

Георги Стоянов разкри в "България сутрин", че представянето на книгата му ще се състои на 27 март в столичния клуб "Да, да". Събитието стартира в 19:00 часа.

"Понякога нервите и напрежението в бизнеса идват в повече и писането е един от начините ми да разпусна. Това произведение стана готово преди повече от 5-6 години. Тогава живеех в Украйна, в Одеса. По странно стечение на обстоятелствата срещнах стар познат - бесарабски българин. Той ми стана гид и ми показа града по коренно различен начин. Веднъж ми разказа тази история, на която е бил свидетел. Аз веднага се вдъхнових и реших, че повече хора трябва да я чуят. Определено е криминален разказ. В Украйна ме отведе комбинация от лични и служебни ангажименти. Пътувах доста между Уркайна и България. Може би 2 години бе моето пребиваване в Одеса и тогава написах "Блъф", разказа писателят пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК