България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Алберто Веделаго - "Маестрото на елегантността" вече работи и у нас

Италианският дизайнер определя себе си като шивач на личността

22.03.2019 | 09:55 Редактор: Ивайло Николов
Алберто Веделаго -

Италианският дизайнер Алберто Веделаго има 30-годишен опит на международната модна сцена. Първите 15 години работи като продавач. После ръководи 150 магазина на италианска фирма и трупа опит като стилист.

Когато моментът назрява, той взима решение да направи нова крачка, основавайки своята модна марка "Accademya". Веделаго работи с клиенти от Венеция до Австралия. Отскоро има и ателие у нас. Веднъж месечно Алберто Веделаго идва в ателието си в София, за да споделя своя опит. 

Италианецът има една по-различна философия при създаването на дрехи. Преди да направи нещо за своите клиенти, разговаря с тях, за да разбере тяхната същност. Изработва дрехи само за мъже. 

Италианският дизайнер е известен като "Маестрото на елегантността". Създава индивидуален стил за всеки мъж. И определя себе си като шивач на личността. Веделаго вярва, че дрехата трябва да е съобразена с характера и вътрешния свят на човека.

И е категоричен, че оригиналната ръчна изработка има огромно предимство спрямо конфекцията и машинното производство на костюми.

Според дизайнера не е задължително да сте богат притежател на десетки костюми, за да сте стилен мъж. А мъжът не трябва непременно да съобразява облеклото си с дамата до себе си. Освен това детайлите са от особено значение. 

Днес често можем да видим мъже, които ходят с обувки без да слагат чорапи. Всъщност Алберто Веделаго е първият, който въвежда тази тенденция.

Италианският дизайнер се е грижил за стила на знаменитости като Джон Траволта, Ник Нолти и Фабио Ламборгини. Персоналът на най-старото кафене в света - "Флориан" във Венеция, е облечен именно от Алберто Веделаго. 

Вижте още във видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК