България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Добрият пример: Зорница Мълчанкова - една от вдъхновителките на 2018 г.

Контузии я вадят завинаги от големия спорт, но не могат да я откажат от баскетбола

21.03.2019 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
Добрият пример: Зорница Мълчанкова - една от вдъхновителките на 2018 г.

Историята ѝ е достойна за филм. Усетила тръпката от победите и медалите в големия спорт, само на 22 години тя е принудена да прекрати състезателната си кариера заради тежки контузии. Вече бившата състезателка Зорница Мълчанкова се завръща в родния Гоце Делчев, където в момента е треньор по баскетбол в свой собствен клуб.

Основава собствен клуб, където тренира млади таланти. Трудът е не остава незабелязан и неоценен. Зорница е отличена като вдъхновител и млад предприемач за 2018 г.

"Тренирах в "Левски". Първата контузия получих  на 15 години, изкара ме за една година от спорта. Втората получих на 22 години и това тотално ме отказа от спорта. Първата контузия преживях много тежко, защото точно бях повикана в националния отбор", сподели Зорница в "България сутрин".

Втората контузия обаче я кара да се замисли, че трябва да се случи нещо различно с живота ѝ. След като завършва образованието си в НСА, по съвет на своя баща тя се прибира в Гоце Делчев.

"Прекарах 12 години от живота си в София, вече трета година съм в Гоце Делчев. Беше много трудно, още ми е трудно", каза още бившата професионална баскетболистка пред Bulgaria ON AIR. 

Първоначално тя води тренировките заедно със своя баща, но след той напуска този свят Зори остава сама. Намира сили и продължава борбата за съществуването на баскетболен клуб "Яворов", а баща ѝ продължава да живее в нейното сърце и да ѝ дава сили.

В момента клубът има нужда от втори треньор, а засега БК "Яворов" не среща финансови затруднения само благодарение на наградата, която печели за предприемачество.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК