България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Адреналин на макс: Кучета, предвождани от козел, нападат хора в столичен парк

Колоездачът Йордан Палпурин едва се спасил от озверелите животни

21.03.2019 | 09:55 Редактор: Бойко Димитров
Адреналин на макс: Кучета, предвождани от козел, нападат хора в столичен парк

Високоадреналинова среща е имал столичен колоездач, след като е бил атакуван от глутница бездомни кучета, предвождани от подивял козел. Ситуацията се случила в парк "Въртопо", който е между кварталите "Младост", "Мусагеница", "Дървеница" и "Малинова долина". 

Преди няколко дни Йордан Палпурин е бил нападнат от глутницата, докато карал колело на път за работа.

"Исках да избегна трафика и затова реших да мина през този район, тъй като предпочитам да използвам зелените площи. Във вторник бях нападнат от тези кучета. Не успяха да ме нахапят, тъй като използвах колелото да се предпазя. Обадих се на тел. 112 и виках за помощ. След 20 минути дойде един човек, който ми помогна. Той каза, че имам късмет, че кучетата са ме срещнали тук, защото ако бях продължил малко по-надолу, има поне още 20 такива кучета в цигански катун", разказа потърпевшият в "България сутрин".

Палпурин допълни, че кучетата са с марки и са кастрирани. И отбеляза, че преди години в този парк е бил нахапан 88-годишен мъж, който е починал от раните си.

"Козелът пък бил избягал отнякъде и живее заедно с кучетата. Може и той да ги кара да са по-агресивни. Някаква част от парка трябва да е със същия статут като останалите зелени площи. Някой трябва да носи отговорност за тези кучета", каза още Палпурин пред "Bulgaria ON AIR".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК