България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новата книга на Любо Николов кара читателя да си отдъхне от ежедневието

Авторът представя "Фламинго за обяд" след близо три години пауза

19.03.2019 | 10:15 Редактор: Бойко Димитров
Новата книга на Любо Николов кара читателя да си отдъхне от ежедневието

Писателят Любомир Николов ще представи утре най-новата си книга. След близо две години и половина пауза авторът е готов с последния си сборник с разкази, който носи заглавието "Фламинго за обяд".

В "България сутрин" Николов сподели, че читателите ги очакват много забавни моменти с историите в книгата. Той също така отбеляза, че благодарение на тези разкази хората ще могат малко да си отдъхнат от забързаното ежедневие.

"Минаха 2 години и половина от последната ми книга. Всеки писател трябва да направи пауза, защото иначе става занаятчия. Смехът има доста модалности. Аз се опитвам да покрия всички. Обичам приятния хумор, както и черния. Със "Сиела" често поставяме клопки. Корицата намеква за хумора, но след това погаждаме този номер на читателя, който посяга към весела, бодра книга и намира едни герои, които са в почти невъзможни ситуации. Най-често са поставени в такива екстрени ситуации, че само техните абсурдни решения ги спасяват. Ние постоянно сме поставени в такива ситуации. Когато човек прочете един разказ, той може да излезе от коловоза", разказа Николов.

Пиарът на издателска къща "Сиела" Емилия Николова пък допълни, че името на Любомир Николов е марка за качество и сподели, че той гарантира на читателите много положителни емоции.

"Автори като него винаги липсват на читателите. Винаги когато неговото име се появи, хората чакат с нетърпение, тъй като той е марка за качество. Любо е автор, който надскача границите на България. Той има характерен стил на писане и хумор. Тази книга е доказателство, че не всяка продаваема книга е лоша. Напротив, тук е обратният вариант", каза тя пред "Bulgaria ON AIR".

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК