България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бяга от Черно до Адриатическо море

В рамките на 12 дни той трябва да измине 1200 километра

18.03.2019 | 09:50 Редактор: Бойко Димитров
Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще бяга от Черно до Адриатическо море

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев поглежда към ново предизвикателство. Той ще тича от Черно до Адриатическо море, като ще премине през три държави - България, Северна Македония и Албания. 

Амбицията на Краси и екипа му е в рамките на 12 дни да преминат 1200 километра. Целта на бягането му е да вдъхнови повече хора да спортуват, но и да отправят послание за свързаност на съседните държави. Бягането ще се състои през месец май.

"За мен е важно хората да са активни и да предизвикват себе си. Досега не съм правил нещо такова. Това ще е много сериозно предизвикателство. Подготовката ще е много трудна. Същото важи и за психическата подготовка. Имам голям опит с подобни предизвикателства, но ще ми трябва солидна подготовка. Важно е хората да се обединят около тази кауза и да ме подкрепят. Ще тичам по пътищата, не по пресечена местност. В Македония ще ми бъде по-трудно заради голямата денивелация. Сега бягам по 15-20 километра на ден. Като дойде време за състезанието ще намаля дистанцията. Храня се много балансирано. Затова и в екипа ми ще има човек, който ще се грижи за храненето ми. Ще имам и физиотерапевт, който да се грижи за тялото ми", заяви ултрамаратонецът в "България сутрин".

Организаторът на събитието Иван Тодоров пък допълни, че много скоро ще бъдат обявени и събитията, които ще съпътстват Краси Георгиев по време на бягането му. Той също така сподели, че то най-вероятно ще бъде предавано на живо в социалните мрежи.

"Искаме да мотивираме хората и да покажем, че България, Северна Македония и Албания са свързани. Сега започваме подготовка с Краси. Той ще носи със себе си по една статуетка от град в град. Надявам се да съберем печати от всеки град и всеки кмет. Изпратили сме изисквания до държавите какво ще ни бъде необходимо. Скоро ще можем да обявим какви събития ще направим в отделните градове. Там Краси ще може да се докосне до местните хора. Имаме идея да заснемем и да предаваме на живо бягането на Краси. Ще опитам да направя поне няколко километра с него", завърши Тодоров.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК