fallback

Невероятни и малко познати места от родината ни показва "Българската съкровищница"

Луксозното издание с множество фотографии е дело на Николай Генов и Румяна Николова

06.03.2019 | 10:15 Автор: Ивайло Николов

Луксозно двуезично издание, посветено на България и на някои малко познати места у нас, излезе съвсем скоро, а на 12 март предстои и официалната му премиера. Негови автори са Николай Генов и Румяна Николова, които са пътешественици, обиколили много кътчета по света, но също така много и в България. В албума "Българската съкровищница" има 450 страници и повече от 1000 снимки от различни природни и исторически забележителности, които не са толкова познати.

Авторите се надяват да провокират и управляващите да предприемат действия за съхраняване на всички тези интересни места.

Николай Генов сподели в студиото на "България сутрин", че България може да е малка чисто като територия, но има много интересни места, които могат да се обиколят и това не става бързо, а "Българската съкровищница" е второто тяхно издание на подобна тематика и вече с Румяна Николова имат идеи за трето. 

"Нашата страна има великолепно географско положение, което обаче често ни е играло лоша шега в исторически моменти, тя е на кръстопът. Твърдят, че 7 цивилизации са живели на днешната ни територия, така че тук са се събрали страхотно количество артефакти, освен това и природата е великолепна на България. Рядко се среща такова многообразие", каза още Генов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му не са само траки и прабългари, които са оставили своето наследство по нашите земи, а праисторическите артефакти са невероятни на територията на страната ни.

Румяна Николова пък допълни, че книги като "Българската съкровищница" могат да продължават да се допълват постоянно и призова в днес да мислим как да надграждаме над тази солидна историческа основа, която имат нашите земи, защото според нея делата, които ще оставим, не трябва да се ограничават само с обличане по поводи на носия или игра на хоро.

"Това ми се иска някак си да подсетим с тези книги", добави тя.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback