България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Георги Тенев представя новия си роман "Балкански ритуал"

Премиерата е на 27 февруари от 19:00 ч. в Casa Libri

27.02.2019 | 10:15 Редактор: Ралица Братанова
Георги Тенев представя новия си роман

"Балкански ритуал" е исторически трилър, криминално-мистичен роман, който събира в едно тероризма, войната в Близкия изток и битките на политическата арена. 

Премиерата на книгата е на 27 февруари от 19:00 ч. в новото артпространство Casa Libri на ул. "Цар Асен I“ 64 в столицата. Текстове от романа ще се четат от актрисата Весела Бабинова, а озвучаването ще осигури самият писател.

"Балкански ритуал" е роман, който е жанров. Съвременните читатели са хора, които са свикнали с формата на сериалите, динамиката на новините, с това - да четат между редовете на емисиите, тази книга ползва всичко това. Тя е съвременен роман за съвременни проблеми. Структурата ѝ е едно разследване, криминален пъзел, който се разплита", сподели авторът Георги Тенев в "България сутрин".

По думите му пред Bulgaria ON AIR "Балкански ритуал" е кръстовище на всички загадки, за които имаме усещане, че са наши.

Той допълни още, че книгата обхваща различни гледни точки - такава отвън към Балканите и друга през перспективата на историята.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК