България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

И днес ще бъде студено, вятърът ще се усили, валежи не се очакват

Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 5°

26.02.2019 | 08:09 Редактор: Василена Василева
И днес ще бъде студено, вятърът ще се усили, валежи не се очакват

Днешният ден ще започне с разкъсана облачност, която по-късно през деня ще започне да се увеличава и вплътнява. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 5°. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен. Дневните температури леко ще се повишат, максималните ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана средна и висока. В следобедните часове ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°. Температурата на морската вода - 5-6°. 

Над планините също ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. 

В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб дъжд и сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°. 

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните на повечето места ще са между 9° и 14°, каза още Симеон Матев.

Харесайте ни във Facebook ТУК.