fallback

"Радичкови дни" - 90 години от рождението на Йордан Радичков

Внукът на писателя с подробности за честването на годишнината

21.02.2019 | 10:36 Автор: Ралица Братанова

Поредица събития ще бъдат посветени на Йордан Радичков по повод 90 години от рождението на писателя. Ново издане на роман, пътепис, научна конференция и първи по рода си фестивал на радиотеатъра "Мартенските дни" ще дадат възможност на всички да се запознаят или да си припомнят за творчеството му.

Началото на фестивала ще бъде поставено на 6 март - в театралния салон на Столична библиотека ще се отбележи 90-годишнината на Радичков и 80 години от създаването на радиотеатъра към БНР, в чийто архив специално място заемат пиесите на писателя. 

Пред Bulgaria ON AIR внукът на Радичков, който носи неговото име, сподели, че гости на събитието ще бъдат Иван Добчев, Антон Радичев и Митко Новков.

На 15 март ще бъде представено и ново издание на пътеписа на Радичков за Сибир "Неосветените дворове“.

"Разказът ще бъде представен в "Космос" заедно с прожекция на документалния филм на автора, ще има снимки - част от изложбата от Сибир, както и на илюстрациите на София Попйорданова, която е отговорна за оформлението на книгата", обясни в "България сутрин" внукът на автора.

Йордан Радичков-внук допълни, че честването на годишнината ще продължи през цялата година и вероятно ще се отбележи и в други големи градове освен София.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback