България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма да се откажем да гоним целта, мотивиран е Стойчо Стоев

Наставникът на Левски за треньорската професия, заплатите на футболистите и спекулациите, че ще напуска - в ефира на Bulgaria ON AIR

29.02.2016 | 11:27 Редактор: Луиза Божинова
Няма да се откажем да гоним целта, мотивиран е Стойчо Стоев

Не виждам кое е нещото, което ще ме накара да подам оставка. Мотивиран съм. Няма да се откажем да си гоним целта. Може да е трудно, но ще направим всичко възможно да затрудним конкуренцията. Това каза треньорът на Левски Стойчо Стоев в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR. 

"Сантименталностите съм ги преодолял, тъй като знам, че треньорската професия е такава - днес треньорът е тук, утре е в друг отбор", казва Стоев по отношение на това, че е бивш треньор на футболен клуб "Лудогорец", който в момента е най-силният конкурент на Левски за първенството. 

Стоев призна, че в Левски не са най-високите заплати. По думите му парите не са много, но пък са редовни и това дава една сигурност на футболистите.

"Част от футбола е свързан и с пари. Когато имаш някаква финансова стабилност постепенно във времето ти съумяваш да направиш този отбор, който ти се иска. Когато имаш нужните средства всичко се получава по-лесно. Селекцията е най-важна и тя винаги е свързана с пари. Футболът отдавна е комерсиален спорт и тези романтични времена от преди 20-30 години няма как да ги има. За да можеш да направиш отбор, на теб ти трябват средства, с които да привлечеш някаква класа и така да го създадеш във времето".

 

Целия разговор вижте във видеото!