България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Краят е моето начало" на Тициано Терцани - книга за смисъла на живота

Посланието в нея коментираха журналистите Георги Тошев и Якопо Сторни

21.05.2019 | 11:36 Редактор: Зорница Костадинова

Голяма част от съвременните родители се стремят да превърнат децата си в това, което самите те не са успели да станат. Стремейки се към материалното, пропускат съществено важното - съветите и грижите. На финала на своя живот един баща оставя ценен писмен дар на своя син и на много други, наречен "Краят е моето начало".

За премиерата на книгата на журналиста и писател Тициано Терцани у нас - говорят журналистите Георги Тошев и Якопо Сторни от Флоренция. 

"Тициано Терцани казва "нека не използваме трагедията от 11 септември, за да възстановим войната, а да се замислим за стойностите на живота и осмисляне на мястото ни на Земята", посочи Сторни в "България сутрин". 

"Тази книга е много важна не само за изключителната кариера на Терцани, тя е важна и за начина, по който трябва да дефинираме отношението си към живота и децата. Това е първата книга, която по толкова спокоен начин говори за раздялата с близките. Нещо, което толкова липсва сега на православните християни и на католиците. Той дава надежда на близките си да продължат живота без него, носейки го в сърцето си. Тук вече говорим за хуманиста Терцани, който е отвъд журналистическите стандарти", разказа Тошев пред Bulgaria ON AIR. 

Сторни допълни, че в днешно време е много трудно да се отстоява истината, а писателят го е правел през целия си живот. 

По думите на Тошев това не е тъжна книга, а едно много хубаво пътуване през живота - книга, която ни учи как да изпълним живота си със смисъл.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК