България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бойният спорт е начин на живот, сподели Николай Йоргов

Той определи съперника си Дуве като добър състезател, който има опит на ринга

17.04.2019 | 10:15 Редактор: Зорница Костадинова
Бойният спорт е начин на живот, сподели Николай Йоргов

На 20 април от 19 часа ще се проведе професионалната гала вечер по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI в зала "Арена Армеец".

Гост в студиото на "България сутрин" е един от най-обещаващите млади български бойци - Николай Йоргов. Той ще се бие с Томас Дуве от Холандия. 

Българинът е носител на десетки титли и медали от различни бойни спортове. Той постигна убедителна победа в двубоя си на SENSHI във Варна през февруари, като за по-малко от 20 секунди успя да нокаутира опонента си. 

"Винаги има изненади. Никога не можеш да знаеш по какъв начин ще протече един двубой. Един удар може да бъде фатален, както за него, така и за теб", посочи спортистът.

Той сподели пред Bulgaria ON AIR, че на двубоя в събота ще залага на силните си нокаутиращи удари.

Йоргов определи съперника си Дуве като добър състезател, който има опит на ринга. Поради тази причина, той смята, че двубоят няма да бъде лесен.

На въпроса колко време е необходимо за възстановяване от предходен мач, състезателят от различни бойни спортове отговори така:

"Човек сам трябва да усеща тялото си - кога да увеличи и кога да намали натоварването. Понякога е по-добре да дадеш повече сили в самото състезание, отколкото в тренировката".

Относно равносметката си за състезанието в Тайлант, той е на мнение, че не са му стигнали силите, тъй като не е свикнал да сваля много килограми толкова бързо.

Йоргов е категоричен, че бойният спорт не е просто спорт, а философия, която кара човекът да не спира.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК