България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дует "Авеню" представи "Спомни си ти за мен"

"Посланието на песента е да си спомним за най-близките хора, когато ни е трудно", споделиха Боби и Заки пред Bulgaria ON AIR

11.04.2016 | 09:45 Редактор: Тодор Петров
Дует

Боби и Заки от дует "Авеню" представиха новата си песен в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR. Тя носи името "Спомни си ти за мен", а двамата очакват парчето да докосне моментното състояние на всеки, който я слуша. Двамата са категорични, че тя не навява само тъга в хората, но и напомня за хубавите споделени моменти.

 

"Посланието на песента е, че всеки има някого към когото се обръща, когато му е трудно и иска да сподели нещо. Можеш да се сетиш за нещо тъжно, но и обратното. Споделената тъга е двойна радост. Тази песен е готова още през септември миналата година. Мелодията и аранжиментът са много силни и бързо ми породиха идеята, за какво искам да се разказва в песента. Беше ми много трудно да вместя в малкото пространство всички мисли , които бяха в главата ми. Казах на Боби, че е късичка и имаме мегдан за още един куплет, но той отказа категорично. Още първият вариант бе одобрен. Записахме вокалите, променихме малко текста, след като водихме жестока битка за една сричка. Перфекционисти сме и двамата", коментира Велизар Соколов-Заки.

 

"Компромисът го има, спорът за споменатата сричка бе два дни. Накрая я махнах и се разбрахме. Няма смисъл от хубава мелодия без песента да казва нещо, текстът е много важен. Песента не е само за сълзи, поддържа близки отношенията между хората. Имаме нужда от тези, които чувстваме за много близки", добави Боби.

Двамата са единодушни, че възприятието на публиката е различно, когато има видео към песента.

"Сингълът е сингъл, когато има видео, не може без него. Специално за този клип бе ясно, че ще е продължение на "Свобода", защото е черно-бял. Търпим критики за това, но така е повече арт. Без социалните мрежи е невъзможно. Няма как да не се съобразяваме и с тях", казаха още Заки и Боби от "Авеню".

За финал двамата обещаха, че няма да спират да работят, мислят да организират нови концерти.

Вижте цялото интервю с дует "Авеню" във видеото: