България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Прокуратурата потвърди, че Владимир Пелов е убит в престрелката в Ботевград

На мястото на стрелбата са намерени 7 гилзи и 3 оръжия

06.06.2018 | 10:10 Редактор: Ивайло Николов
Прокуратурата потвърди, че Владимир Пелов е убит в престрелката в Ботевград

Владимир Пелов, който избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната, е убит при престрелката в Ботевград снощи.

Сигналът за инцидента е подаден около 23 часа. Мъжът, който според разследващите е стрелял, е известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев. Това обявиха на извънреден брифинг от Прокуратурата.

При престрелката Панчев е бил ранен и е откаран в тежко състояние в "Пирогов". Говорителят на болницата Мария Пойрязова каза в ефира на Bulgaria ON AIR по-рано днес, че Панчев е с опасност за живота, а лекарите в "Пирогов" са му направили операция по спешност.

Разследващите обявиха, че състоянието му все още не позволява той да бъде разпитан и да се изясни причината за престрелката.

На мястото на стрелбата са намерени 7 гилзи и 3 оръжия. Георги Григоров, директор на ОДМВР - София, каза, че Пелов и Панчев са приятели и са имали общ бизнес. Към момента вероятната версия за стрелбата и убийството е неуредени отношения между двамата.

От Софийската окръжна прокуратура заявиха още, че 7 свидетели са били разпитани до този момент. Това са основно близки и роднини на убития Владимир Пелов. Той е бил с доста променена външност, а органите са имали данни, че той е в Ботевград от около месец и са получавали по повече от 10 сигнала, свързани с него на ден. Георги Григоров увери, че всички те са били проверявани.

На извънредния брифинг беше обявено още, че предстои медицинска и балистична експертиза, от която се очаква да се разбере кой с кое оръжие е стрелял и какви наранявания е причинил.

Вижте видеото!