България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След големите ремонти в столицата: Пускат ключови кръстовища и булеварди

От СО заявиха, че обектите трябва да издържат поне 5 зими

17.09.2018 | 10:03 Редактор: Ралица Братанова
След големите ремонти в столицата: Пускат ключови кръстовища и булеварди

Пускат ключови столични кръстовища и булеварди след ремонтите през лятото. Заместник кметът по транспорт Евгени Крусев коментира в ефира на Bulgaria ON AIR през кои улици ще можем да минаваме и какво още предстои.  

"През изминалия уикенд беше пуснато движението по бул. "Арсеналски", като беше положена изцяло асфалтовата настилка, остават довършителни работи по тротоарните, които следва да бъдат направени в рамките на няколко дни от днешна дата, съответно да бъде възобновено изцяло движението по булеварда."

Освен бул. "Арсеналски" от днес вече са пуснати за движение бул. "Васил Левски", а от няколко дни и ул. "Цар Симеон" и ул. "Източна тангента". Ремонтните дейности по някои от обектите все още продължават.

За още няколко дни остава затворен бул. "Монтевидео", като се очаква след 10 дни да бъде отворен. Бул. "Пенчо Славейков" ще бъде пуснат в началото на октомври заедно с новизградения подлез на метростанцията към Медицинска академия. Очаква се трамвайното движение на ул. "Граф Игнатиев" да бъде пуснато до началото на ноември, а строителите да извършват довършителни дейности отстрани.

От СО заявиха, че обектите трябва да издържат поне 5 зими и ако се констатира каквото и да е по булеварда, което е вследствие на некачествено изпълнение, строителят да ремонтира отсечката.