България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

7 деца от Силистра са пострадали при взрива на цистерна край Болоня

4 от тях остават в болница, но без опасност за живота, потвърди консулът ни в Милано

07.08.2018 | 07:14 Редактор: Тодор Петров
7 деца от Силистра са пострадали при взрива на цистерна край Болоня

Седем деца от Силистра пострадаха при инцидента на магистралата край летището в Болоня. Ранените български ученици са настанени в болница без опасност за живота. 

Сблъсък между камион и цистерна причини взрива и последвалия пожар. Един човек загина, а близо 100 са ранени. Пострадалите български младежи са част от група единайсетокласници от Механотехникума в Силистра, които са били на стаж в Италия. 

Едно момче и две момичета са в болницата на съседното на Болоня селище Бацано, а друг ученик с по-сериозни обгаряния е приет в съответното отделение на болницата в Чезена. 

Това потвърди пред Bulgaria ON AIR и генералният консул на България в Милано Росен Руфев. Той заяви в "България сутрин", че повечето деца са с леки наранявания.

"Учениците не са пътували с автомобил, а са се намирали в зоната на взрива до магистралата, където са били настанени. Били са на стаж в Болоня. По това време са били в обедна почивка и са се намирали в зоната на взрива. Някои са били ранени от взривната вълна", посочи Руфев.