България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънчево време преди обяд, следобед на места ще превали

По Черноморието ще е облачно, с максимални температури от 25 до 27 градуса

06.07.2018 | 07:30 Редактор: Лазарина Колчагова
Слънчево време преди обяд, следобед на места ще превали
Слънчево време преди обяд, следобед на места ще превали

Времето ще е предимно слънчево днес, каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

В следобедните часове главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

Температурите, които ни очакват ще бъдат от 28 до 33 градуса - юлски, типично летен ден предстои днес. По Южното Черноморие ще има по-съществени заоблачавания. В часовете около и след пладне на почти цялото крайбрежие слънцето ще преобладава.

По Черноморието преди обяд ще има по-значителна облачност и на места ще превали слабо. По-късно през деня облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Максималните температури ще са от 25 до 27 градуса.

Слънце ще има през по-голямата част през деня, в планинската част на Югозападна България е възможно да превали.

Предимно слънчево над планините, но временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

През наближаващите почивни дни ще започне заоблачаване над Западна България, ще дойде вълна хладен въздух, който ще понижи температурите до около 23-24 градуса.

През уикенда, и през двата почивни дни са възможни по-интензивни извалявания. 

В събота ще превалява над Западна България, след което ще обхване и останалите части на страната. 

В понеделник ще започне постепенно успокояване на атмосферата в България, но над Източна България се очакват превалявания и прегърмявания. 

Във вторник ще се увеличи продължителността на слънчевото време над низините и равнините. На места се очаква температурите да се повишат до 33 - 34 градуса в средата на седмицата.

Юли ще продължи да ни поднася периодично дъждовни дни.

Гледайте цялата прогноза във видеото!