fallback

Последни часове от издирването на Боян Петров

В този момент вече се надяваме на чудо, призна членът на спасителния екип Кирил Петков

15.05.2018 | 11:50 Автор: Тодор Петров

Последни часове от спасителната акция за Боян Петров. Екипът от шерпи, издирващ алпиниста, вчера се върна в базовия лагер без да го открие.

Спасителите обаче намериха инструменти и материали, за които се предполага, че са част от оборудването на българина. Предстои екипът да анализира събраните доказателства. 

Лошото време не позволи на хеликоптерите да се включат. Екипът остава с надежда да излети днес. Остава и надеждата, че Боян Петров е жив. 

Издирването му трябва да продължи въпреки трудностите и лошите условия под Шиша Пангма, казаха пред Bulgaria ON AIR майката и сестрата на Боян Петров - Ангелина и Александра Петрови.

Китайската група продължава да оглежда набелязани точки, където има шанс да бъде открит Боян Петров, обяви пред Bulgaria ON AIR членът на спасителния екип в Хималаите Кирил Петков. 

"Много внимателно кореспондираме с китайската група, която продължава да издирва Боян в по-ниските части на планината. В този момент вече малко се надяваме на чудо. Днес и утре акцията продължава", заяви той за Новините ON AIR.

Сутринта е било слънчево в района, но вече се е заоблачило сериозно, стана ясно от думите му. И днес хеликоптерите няма да могат да се включат в издирването заради гъстата мъгла. 

fallback
Още от България сутрин
fallback