България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Царските имоти" поставили ГЕРБ в нелепа ситуация, смята социолог

Андрей Райчев смята, че разрешаването на казуса е част от сделка между Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски

05.12.2017 | 08:54 Редактор: Ивайло Николов
"Царските имоти" поставили ГЕРБ в нелепа ситуация, смята социолог

Разрешаването на въпроса с "царските имоти" е част от сделка между премиера Бойко Борисов и Симеон Сакскобургготски. Това е казус, който е трябвало да бъде разрешен, за да бъде ползван международният опит на бившия министър-председател. На това мнение е социологът Андрей Райчев, който коментира казуса пред Bulgaria ON AIR.

"Без кръчмаря е направена сметката, защото патриотите няма да се съгласят при никакви обстоятелства. Те се опитват да си вдигнат цената, обидени са, че понякога малко ги загърбват, без тях се решават някакви работи", посочи социологът в студото на "България сутрин" по повод развитието на казуса и предложението този въпрос да бъде решаван от парламента.

Според Райчев патриотите с удоволствие ще се противопоставят, защото общественото мнение е на тяхна страна. Гостът в студиото на Bulgaria ON AIR коментира също така, че сега ГЕРБ са се оказали в нелепа ситуация.

"Какво ще стане? Ще стане, че ще се замотае в парламента. Това ще стане и ГЕРБ донякъде ще се изложат. Не е голяма грешка, това е една политическа цена за съюз със Симеон, която си струва да платят.", каза още Андрей Райчев.

Според него Бойко Борисов ползва Симеон Сакскобургготски като учител и това е много хубаво, тъй като бившият премиер на България е много авторитетен европейски политик. По думите му включването на бивши царе в политиката не е български патент и в това има смисъл.

"Борисов има международен дефицит и това му трябва. Включването на Сакскобургготски в европредседателството е разумен ход", отбеляза Андрей Райчев.