fallback

Н. Стойков: Падане на златото под 1000 долара е възможно,но и сега цената е добра

Николай Стойков, изпълнителен директор Аларик Секюритиз

24.07.2015 | 16:51 Автор: Дориана Ранкова

Николай Стойков посочи, че резкия спад на златото от началото на седмицата, е по-скоро изненада, но на фона на едно явно забавяне на икономиките. Корелацията на златото и очакваните по-високи лихви не е особено голяма, както и при спад на инфлацията също сме виждали ръст на цените на благородния метал, въпреки че се свърза със застраховка срещу поскъпването на цените.

 

Анализаторът посочи, че златото е нещо между суровина и валута, трудно се предвижда кога искат да купуват хората. Предимство на златото е ниската такса за съхранение например, в сравнение с петрола. 

 

За петрола Стойков коментира, че търсенето на петрол е в период на сезонна забавеност. Въпреки, че цените вървят надолу, те са далеч от около 40 $, цени които видяхме не далеч в миналото. Къде е реалната цена на барел черно злато обаче не е сигурно, а фактът, че все още не се намаляват производстава и Иран също и съгласна да изнася на цена от около 50 долара, означава, че има още място за намаляването и. 

За влиянието на Китай и Гърция върху стоковите пазари и вдигането на лихвите от ФЕД в САЩ, може да видите в следващия видео материал:

Investbook   с водещ Дориана Ранкова

 

 

fallback
fallback