fallback

България и Израел - партньори в земеделието

Ицхак Бен-Давид, заместник генерален директор на Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Израел

20.03.2015 | 10:49 Автор: Дориана Ранкова

 

Ицхак Бен-Давид коментира в студиото на предаването за инвестиции Investbook на 20 март 2015 изводите след срещата си с зам.-министърът на земеделието Васил Грудев.

Ицхак Бен-Давид обобщи, че българското земеделие наистина има потенциал да разшири износа си към Израел и да се подобри сътрудничеството между Израел и България.

Технологиите са основата на развитото земеделие в Израел и тъкмо това може да приеме България като добра практика, добави той.

Ицхак Бен-Давид бе в Бългрия за участие в семинар на тема "Иновации и земеделие в Израел", където разказва именно за технологични напредък като необходимо звено за революционно земделие.

 

В предаването Инвестбук той сподели и как изглежда израелското земеделие от гледна точка на притежание на земя от гражданите и държавата (в Израел над 90% от обработваемата земя е на държавата), сработва ли публично-частното партньорство и какви са изводите, които са направили управляващите в Израел за този сектор, така че той да се развие.

И още - капковото напояване като добра практика, която може да бъде пренесена у нас.

Инвестбук с водещ Дориана Ранкова

 

 

fallback
fallback