Бизнесът и изложенията - ползи и предизвикателства

Ивайло Иванов, управител на ИЕЦ

11.03.2015 | 10:51 Редактор: Дориана Ранкова
Бизнесът и изложенията - ползи и предизвикателства

 

 

Изпълнителният директор на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, сравни изложбените центрове с бизнес платформа за сравнение за конкурентоспособността. У нас ИЕЦ е с миноритарно участие на Столична община, а в света по-скоро е практика държавата на е мажоритарен собственик и възвръщаемост на инвестицията да не се търси, а се прави със социална цел. В това се крият и различните предизвикателства в частни и държавния модел.

 

По повод инструментът за стимул на бизнеса за участие на български компании на панаири в чужбина чрез ИАНМСП, Иванов коментира, че това е мярка с ясна цел, която разбира се стимулира. Излишно ограничение идваше обаче, добави директорът на ИЕЦ, от наложеното на национално ниво такова за предишния програмен период да не се финансират от еврофондовете участия на изложения организирани в България. Такава рестрикция няма никъде по света, коментира той.

 

Цената в този бизнес се плащат на кв. метър изложбена площ. За всяко изложение варират. На регионално ниво сме близо два пъти по-скъпи. Спрямо немските панаири например сме три пъти по-евтини.

 

Още за предстоящите изложения MachTech&InnoTech, както и за изложението за воден мениджмънт Вода София и младежкия форум „Аз,инженерът“ , може да видите в следващия видео материал:

Investbook  с водещ Дориана Ранкова