Брюксел 1

Събота от 17:30 часа
още

Джефри Ван Орден: Не вярвам на прогнозите за друг резултат при втори референдум

Зам.-председателят на консерваторите в ЕП - ексклузивно пред Милена Милотинова

19.01.2019 | 17:30 Редактор: Велислав Филипов
Джефри Ван Орден: Не вярвам на прогнозите за друг резултат при втори референдум

"Не вярвайте на всичко, което четете" - така британският евродепутат и зам.-председател на групата на консерваторите в ЕП Джефри Ван Орден коментира социологическите проучвания, които прогнозират, че при втори референдум над 55% от британците биха гласували в полза на оставането в ЕС.

"Много хора гласуваха за оставане (б.р. - на референдума през 2016 г). И сега са много ядосани от начина, по който Великобритания бе третирана в преговорите. И особено как премиерът ни бе третирана. Сега трябва да видим известна гъвкавост (б.р.- от Брюксел). Защото знам, че тук (б.р. - в евроинституциите) си мислят, че ако продължат да ни създават трудности, ние ще се пречупим и ще кажем, е, добре, оставаме в ЕС. Или пък може да има втори референдум, на който хората може да гласуват за оставане. Британците гласуваха за излизане от ЕС. И ще излезем от ЕС",  каза Джефри ван Орден в Страсбург в ексклузивно интервю пред Милена Милотинова в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Джефри ван Орден призна, че самият той на референдума през 2016 година е гласувал за оставането на Великобритания в ЕС, но ако вотът беше сега, би гласувал за излизане. 

Защо би гласувал така, още за британската позиция в преговорите, ще има ли отсрочка на Брекзит, ще участва ли Великобритания на следващите евроизбори и какви са сценариите оттук нататък пред Обединеното кралство и отношенията му с ЕС според него - вижте целия разговор на Милена Милотинова с Джефри ван Орден от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR.